Actualiteiten en Activiteiten

Het bestuur van de Stichting Heemkunde Malden hecht veel waarde aan een goede
communicatie met de donateurs en beschikt daarvoor over uw contactgegevens.

Bart Janssen vertelt over de frontstadperiode van Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog

In de maanden september 1944 tot maart 1945 vielen meer slachtoffers in de stad  Nijmegen dan bij het grote bombardement op 22 februari 1944. Ook vele niet Nijmegenaren waren hierbij betrokken. Bart Janssen interviewde honderden nabestaanden.

Hoe beleefde u de Bevrijding na een turbulente Tweede Wereldoorlog?

Binnenkort vinden er in ons land vele herdenkingen plaats over de periode 1940 - 1945 en de Bevrijding waar zo lang naar uitgekeken was. Ook wij willen hierbij stil staan met een foto expositie over deze periode in onze heemkamer in de bibliotheek te Malden.

Lezing over onze oudste boerderijen

Het bestuur van de Stichting Heemkunde Malden organiseert een lezing met als thema:

Cultuur- en bouwhistorie van de oudste boerderijen in Malden. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan ‘ De Nonnenhof ’.

Verhuizing van de heemkamer

De Stichting Heemkunde Malden gaat verhuizen. Vanaf maandag 6 maart sluit de Bibliotheek en onze heemkamer op de oude locatie. Vanaf maandag 20 maart 2017 bent u van harte welkom in onze nieuwe heemkamer gevestigd in Sociaal Cultureel Centrum Maldensteijn aan de Broeksingel 2 te Malden.

Boekpresentatie: ‘ Malden en de Maldenaren’

Op 11 november 2016 vond de boekpresentatie plaats in de bibliotheek te Malden. Namens het bestuur van de Stichting Heemkunde Malden heette de voorzitter Jac Pouwels burgemeester P. Mengde, wethouder H. v.d. Berg en mevrouw M. Roes als vertegenwoordiging van de uitgever Valkhof Pers, onze donateurs en overige belangstellenden van harte welkom. Met de presentatie van het boek ‘Malden en de Maldenaren’, 100 jaar geschiedenis in foto’s 1870-1970 werd er tegemoet gekomen aan een lang gekoesterde wens van het Stichtingsbestuur en van vele donateurs om te komen tot de publicatie van een fotoboek over de Maldense geschiedenis.

(Uitverkocht) Nieuw boek: Malden en de Maldenaren: Honderd jaar geschiedenis in foto’s van 1870 tot 1970

Een uniek boek is reeds uitgegeven door de Stichting Heemkunde Malden met de titel: "Malden en de Maldenaren: Honderd jaar geschiedenis in foto’s van 1870 tot 1970"

Wie heeft er oude foto’s van de Broekkant te Malden?

Wij zijn op zoek naar oude foto’s van de boerderijen de Lindenberg aan de Kerkweg en de Taaiendijk.

Het is bekend dat er in de jaren vijftig van de vorige eeuw ook luchtfoto’s gemaakt zijn van o.a. de Broekkant in Malden.

Wie kan ons hieraan helpen? Mocht u hierover beschikken dan zouden wij graag deze foto’s willen scannen voor ons documentatiecentrum.

Neemt u contact op met het redactiesecretariaat, Mw. P. Thijssen, t 024-3582893 of email: info@heemkundemalden.nl

Fototentoonstelling over de 100ste Vierdaagse

Naar aanleiding van de 100 ste Vierdaagse heeft de Stichting Heemkunde Malden een fototentoonstelling georganiseerd in de bibliotheek te Malden. In de maand juli zijn zeer oude en nieuwe Vierdaagse foto’s van onze hele gemeente te bewonderen.

Het wandelevenement begon eens met 181 deelnemers in 1916 waarvan 156 de finish hebben gehaald. Oude aankondigingen en oorkondes zijn ook opgenomen in deze tentoonstelling. Vanaf 1925 is definitief de Vierdaagse in Nijmegen gestart. Ook Prins Claus heeft de Vierdaagse in 1967 meegelopen en kreeg de medaille opgespeld door prinses Beatrix.

Heeft u Vierdaagsefoto’s in bezit?

De Vierdaagse wordt dit jaar voor de honderdste keer georganiseerd. Wij zijn voor ons archief op zoek naar oude foto’s van dit grootste evenement.